Foto: Orange Pictures

Sanne in ‘t Hof in derde rit 5000 meter tegen wereldrecordhoudster Voronina

Sanne in ‘t Hof komt donderdag bij de Olympische Spelen in Peking in de derde rit in actie op de 5000 meter. De schaatsster uit Schalkhaar neemt het voor de dweilpauze op tegen de Russin Natalia Voronina.

Voor In ‘t Hof is het haar eerste optreden op de Spelen. Voronina is de wereldrecordhoudster op de 5000 meter met een tijd van 6.39,02 minuten.

Favoriet Schouten

De gedoodverfde favoriet Irene Schouten komt in de zesde en laatste rit uit tegen de Italiaanse Francesca Lollobrigida. De 29-jarige schaatsster heeft daarmee dezelfde tegenstandster als tijdens haar gouden rit op de 3000 meter van afgelopen zaterdag. Toen eindigde Lollobrigida als tweede.

Visser afwezig

Isabelle Weidemann uit Canada, de winnares van brons op de 3000 meter, komt in de voorlaatste rit in actie. Ze neemt het op tegen de Noorse Ragne Wiklund. De Tsjechische Martina Sablikova, de winnares van goud op de 5000 meter op de Spelen van Vancouver 2010 en Sotsji 2014, rijdt in de vierde rit tegen de Japanse Misaki Oshigiri. De titelverdedigster op de 5000 meter, Esmee Visser, is er niet bij in Peking.

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...