Endona Heeten wint Goudhaentje 2017

Donderdagavond heeft burgemeester Martijn Dadema bekend gemaakt dat Energie Coöperatie Endona uit Heeten het Goudhaentje 2017 heeft gewonnen. Volgens de jury onderscheidt Endona zich doordat het een vernieuwend initiatief is dat de gemeenschap met elkaar verbindt. ‘Endona is duurzaam, toekomstgericht en wordt gedragen in een hechte Sallandse gemeenschap. Vanuit pionierswerk laat Endona op een onderscheidende manier zien wat de potentie is van een dorp als Heeten.’

De andere finalisten waren Stichting Lef en Luttenberg Woont. Luttenberg Woont werkt aan het leefbaar en levendig houden van de kern door te zorgen voor onder andere woonruimte voor jong en oud. Stichting Lef zet zich in voor gezinnen die geraakt worden door ongeneeslijke ziekte, stichting Lef helpt in deze moeilijk tijd door momenten van licht te bieden.

Publieksstemmen
Iedereen kon zijn of haar favoriete initiatief aandragen voor het Goudhaentje. Uit alle negen dorpen zijn inzendingen binnengekomen voor nominatie voor het Goudhaentje 2017. Uit de zestien nominaties koos de jury de nummers één, twee en drie. Daarna was het publiek weer aan zet en kon iedereen stemmen op een van de drie finalisten. De stem van het publiek telde even zwaar als de stem van de jury. In totaal zijn 996 stemmen uitgebracht.

De jury
De jury bestond uit: Martijn Dadema, Maike Smeenk (Winnaar Goudhaentje 2016 met Stichting Vrienden van de Tippe), Jos Alferink (Raadslid CDA), Marja Eilert (Secretaris Sallands Cross Circuit) en Gert Nijhoff (Voorzitter Plaatselijk Belang Laag Zuthem).

In de keuze om de drie finaleplekken heeft de jury de volgende afwegingen meegenomen:

Zorgt het initiatief ervoor dat onze gemeente een nog betere plek wordt om te wonen?
Inspireert andere mensen?
Verdient een extra steuntje in de rug?
Is origineel of onderscheidend?
Is het geen eendagsvlieg maar een echt blijvertje in onze gemeente?

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...