Voor de restauratie van abdij Sion in Diepenveen stelt de provincie Overijssel 2,7 miljoen euro beschikbaar. Het geld komt uit een potje om een impuls te geven aan de bouwsector.

Salland – 2,7 miljoen voor restauratie Klooster Sion

De abdij bij Deventer is het meest noordelijk gelegen van de nog vijf bewoonde mannenkloosters in Nederland. Nog voor de zomer was al een eerste deel van de omvangrijke restauratie van het complex afgerond. De Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurwetenschappen en Monumenten (RACM) had daar 719.000 euro voor beschikbaar gesteld.

Het complex stamt uit 1890 en heeft onder meer te kampen met lekkages. De jarenlange restauratie zal in vijf fasen uitgevoerd worden. De totale opknapbeurt kost circa 4,5 miljoen euro.

De provincie Overijssel stelt in totaal 9,8 miljoen euro beschikbaar voor het restaureren van tien rijksmonumenten. Na de abdij gaat het hoogste bedrag (1,3 miljoen euro) naar het opknappen van de Buitenkerk in Kampen. Deze kerk uit 1364 kampt onder meer scheuren in muren en met pleisterwerk dat van het plafond naar beneden valt.

Over Salland TV

x

Check Also

Mantelzorgende kinderen worden verwend met extra Sinterklaascadeau

Zorgen voor een broertje of zusje met een aandoening kost veel tijd ...