Buurvrouw: “Ik hoop dat Salland zich verbindt”

Dag buurman,

Ja ja – ik heb je gehoord. Maar of ik je ook begrepen heb?… Hoe voorspelbaar ook, wil ik na jouw mening over de ja ja-sticker toch de Corona-affaire aan de kaak stellen.

Luisteren we massaal niet naar ‘de oproep van Rutte’ om 1,5 m afstand te houden? Of praat de media elkaar na en valt het allemaal wel mee, omdat het gros wel keurig afstand houdt en thuis zit?

De foto’s van een druk strand en vol bos: is dit echt zo, of insinueert de fotograaf iets? Jij en ik kennen de werking van de media van binnenuit. Het nieuws wordt zelf gemaakt. Bovendien is het zo eenvoudig om elkaar naar de mond te praten en mee te gaan in een hoos, zonder een feitelijke onderbouwing of een scherpe, andere blik.

Aan de andere kant vraag ik me af: luisteren mensen niet naar de boodschap van onze charmante president? (Ik heb hem zelf eens ontmoet, dus ja, dat woordje charmant hoort echt in deze zin.) Gaat het hier wel om luisteren of valt het kwartje gewoonweg nog niet? Zijn we te nuchter, niet ingesteld op ellendige gebeurtenissen en heeft de ervaring de overhand in ons brein. Die zegt ‘nee joh, de SARS waaide Nederland ook voorbij en bij ons komt toch altijd alles goed’.

Is het nog een ver van mijn bed-show?

Mooi wat je vertelde over die zintuigen; het heeft er alles mee te maken. Zij zijn bepalend wat we voelen, denken en hoe we handelen.

Laten we hopen dat Salland in gezondheid door deze periode komt. Dat we oprecht naar elkaar omkijken. Onthoud dat elk brein en inderdaad je eigen zintuigen anders werken dan die van je echtgenoot, of de buurman.

Ik hoop dat Salland zich verbindt. Ik kijk in elk geval graag naar je om. Ook als je vrouw antwoordt dat ze koffie en thee tegelijk wil. Goed goan buurman en houd je haaks!

Je, tikkie bezorgde, Buuf.

Het bericht Buurvrouw: “Ik hoop dat Salland zich verbindt” verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...