Wie zijn baan verliest en de hypotheeklasten niet meer kan opbrengen,hoeft binnenkort niet meer zijn huis uit.

afbeelding vergroten

Redding voor huizenbezitters op komst

Naar verwachting presenteert Minister Van der Laan woensdag zijn maatregelen om de problemen op de woningmarkt te bestrijden. Door de recessie is de nieuwbouw stilgevallen en zijn banken terughoudend geworden bij het verstrekken van hypotheken. De woningverkoop is dramatisch gedaald.

De opkoopregeling van Van der Laan kan voorkomen dat duizenden gezinnen op straat belanden als de hypotheek niet meer kan worden betaald. De regeling valt goed bij de grootste regeringspartij, het CDA, zegt Kamerlid Bas Jan van Bochove. „Alle deskundigen waarschuwen dat we dit najaar de grote klappen krijgen en duizenden mensen zonder werk raken. We moeten alvast nadenken over de mogelijke gevolgen van die massaontslagen.”

Van der Laan en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten komen volgende week met een oplossing voor huiseigenaren die gebukt gaan onder dubbele lasten omdat ze een nieuw huis gekocht hebben, terwijl ze hun oude nog niet kwijt zijn. Zij mogen hun oude huis tijdelijk verhuren zonder gebonden te zijn aan huurbeschermingsregels.

Om het verstrekken van hypotheken vlot te trekken, besluit het kabinet waarschijnlijk binnenkort de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) op te trekken tot 350.000 euro, bevestigen bronnen in Den Haag.

Door het optrekken van NHG-grens zullen banken eerder hypotheken verstrekken. Het waarborgfonds staat garant voor de terugbetaling van het hypotheekbedrag aan de geldverstrekker. (Bron: Algemeen Dagblad)

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...