Het piratenfeest van afgelopen weekend van station Plankgas uit de Elshof was leuk en druk bezocht, de FM zender met een vermogen van ruim 10.000 watt was in een groot gedeelte van Nederland te ontvangen.

Plankgas in de ether

Met een echte feesttent, 500 man publiek, en rasartiest Henk Wijngaard een onvergetelijk gebeuren. Op zaterdagmorgen gooide de politie bijna roet in het eten, omdat er vragen waren omtrent de vergunningverlening.

Uit voorzorg hebben de mannen toen ook maar even de zender uitgezet. Maar die ging zoals het piraten betaamt, toen de politie weg was gewoon weer aan. De gemeente Olst-Wijhe zegt de situatie uit nood maar gedoogd te hebben. Burgemeester Ton Strein geeft aan dat het gevaarlijk is als er een feest in een tent wordt gehouden, zonder dat de brandweer en hulpdiensten op de hoogte zijn gebracht.

Ze gaan nu onderzoeken of er mogelijkheden voor sancties zijn, daarbij kijken ze ook naar de eigenaar van de grond waar de feesttent op stond. Vorige week nog voorkwam de politie een illegaal piratenfeest nabij Heino. Daar werd een dwangbevel afgeleverd. Ton Strien geeft aan dat er geen verschil in beleid is tussen Raalte en Olst-Wijhe.

Plankgas in de lucht met 6 dipolen en 10 kw uit de FM zender

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...