Radar Love vanaf de Lebuïnustoren op 11 maart

Op donderdag 11 maart klinkt ‘Radar Love’ en vele andere bekende Golden Earring klassiekers op het carillon vanaf de Lebuinustoren. Deze dag brengen fans van Golden Earring in heel Nederland een massaal eerbetoon aan de 60-jarige Nederlandse rockband. Aanleiding is het onverwachte stoppen van de Nederlandse rockband nadat bandlid George Kooymans ongeneeslijk ziek bleek. Kooymans is companist, gitarist en oprichter van Golden Earring. De band zou dit jaar 60 jaar bestaan.

Landelijk eerbetoon

Uit diverse hoeken van het land vinden fans en liefhebbers dat dit niet zomaar onopgemerkt voorbij mag gaan. Tevens wil men graag Kooymans en de overige bandleden een hart onder de riem steken. Twee zussen Van der Geest uit Zoeterwoude – hun ouders beheerden vanaf de jaren ’60 zalencentrum/café De Meester waar de band repeteerde – roepen Nederland massaal op om op 11 maart om 17.15 uur het nummer ‘Radar Love’ te draaien, te zingen of te spelen. Op 11 maart hoopt George Kooymans namelijk zijn 73ste verjaardag te vieren. Ook beiaardiers in Nederland sluiten aan bij deze actie.

Deventer stadsbeiaardier

Uit de Deventer binnenstad kwam het verzoek aan stadsbeiaardier Bauke Reitsma om ook aan te sluiten bij het eerbetoon aan Kooymans. De beiaardier zal dat doen door vanaf 10.00 uur een aantal nummers te spelen tijdens een extra bespeling op het Hemonycarillon van de Lebuïnustoren. Uiteraard mag ‘Radar Love’ niet ontbreken en daarnaast klinken er nog een aantal nummers van Golden Earring zoals ‘Just a little bit of peace in my heart’, ‘Another 45 miles’ en ‘Back home’. Ook van de band Vreemde Kostgangers, waarin Kooymans  samen met Hennie Vrienten en Boudewijn de Groot een trio vormde klinken enkele liedjes zoals ‘Touwtje uit de deur…’.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...