Geslaagde oefening brandweer Raalte in pand Salland Wonen

Het was flink zweten voor de brandweer Raalte gisterenavond. Op de laatste grote oefening voor de vakantieperiode mochten ze een oud pand van Salland Wonen binnenbreken en twee slachtoffers veiligstellen.

Salland Wonen had toestemming verleend om het oude pand van ZGR te gebruiken voor een grootschalige oefening. Het pand aan de Kerkstraat kenmerkt zich door veel ruimtes, kelders en een specifiek gangenstelsel.

Enscenering
Qua enscenering had de brandweer het pand omgetoverd tot een ruimte welke bezet werd door krakers. Dit betekende onder meer dat de brandweerlieden te maken kregen met agressie en een gebarricadeerde deur, die uiteindelijk met een kettingzaag geforceerd werd.

Brandhaarden
Eenmaal binnen bleken er twee brandhaarden te zijn, welke verbonden werden door een nauwe tunnel. Ondanks de extreem dichte rook, waarbij de brandweer geen hand voor ogen meer kon zien, heeft men de verborgen gevaren wel keurig gevonden. Vooraf was er een acetyleen (kleurloos, zeer brandbaar gas) fles en twee gasflessen, verstopt die uiteindelijk keurig zijn gevonden en vakkundig, onder dekking, zijn afgevoerd.

Slachtoffers
Tevens is de zoekslag naar slachtoffers geslaagd en zijn twee slachtoffers uit de brandruimtes gered en overgedragen aan de ambulance. Remco Groot Beumer, van de Veiligheidsregio IJsselland en werkzaam voor de brandweer Raalte: “Al met al een supermooie en leerzame oefening in een groot en complex pand, waarbij we nogmaals Salland Wonen willen bedanken voor het beschikbaar stellen.”

Onderstaand een foto van de oefening afgelopen maandagavond in Raalte. De foto’s zijn gemaakt door de Brandweer van Raalte.

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...