IJsseltheaterfietstocht trapt toch af!

Eind mei is sinds 2007 het weekend dat zo’n 2000 mensen op de fiets stappen om het Sallandse IJsselgebied te doorkruisen en via de mooiste en vaak onbekende plekken te kunnen genieten van theater, muziek, acrobatiek en gezellig samenzijn.  Om dit jaar, ondanks alle beperkingen die nu gelden, toch een theaterfietstocht mogelijk te maken in de gemeenten Olst-Wijhe, Heerde en Epe, is er een geheel hernieuwde versie in de maak, waarbij het mogelijk is deze  route vanaf zaterdag 29 mei tot eind augustus te volgen.

Leonie Meppelder volgt vanaf dit jaar Arie Hemmen op als projectleider, wel blijft hij betrokken bij het uitzoeken van de meest geschikte artiesten. Leonie: “Dit jaar zal het anders zijn dan andere jaren, door de geheel vernieuwde opzet, maar het biedt ook veel voordelen. De route kan op elk gewenst moment  in kleine groepjes gefietst worden, waarbij je onderweg objecten tegenkomt waar je door middel van een telefoonapp beelden en geluiden kunt ontvangen. Al die stukjes theater samen vormen een uniek verhaal.

Leonie vertelt hierover: ”Op dit moment wordt deze alternatieve theaterfietstocht  samen met verschillende artiesten door ons voorbereid. Zij zijn, net als onze vrijwilligers, erg enthousiast over het toch weer mogelijk maken van iets bijzonders. Door het hele gebeuren te spreiden over drie maanden vermijden we het fietsen in grote groepen. Dat is nodig want we verwachten dat er ook dit jaar veel belangstelling zal zijn, mede doordat de route zowel voor jongeren als ouderen geschikt is.

Wat en hoe de invulling van deze hernieuwde IJsseltheaterfietstocht  precies zal zijn, wordt de komende tijd bekend gemaakt. 

Als je al meer wil weten over deze nieuwe vorm van de IJsseltheaterfietstocht, suggesties of opmerkingen hebt, vragen wij contact op te nemen met Leonie Meppelder via publiciteit@theaterlangsdeijssel.nl

www.theaterlangsdeijssel.nl

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...