Raalter ondernemer Michel Rabelink redt Sinterklaasfeest in Raalte

Toen Raaltenaar Michel Rabelink te horen kreeg dat de Sinterklaasintocht in Raalte dit jaar niet door zou gaan, reageerde hij daarop via Social Media en dat deden er meer. Maar na wat denken besloot hij in actie te komen. Dit kon toch niet, geen traditioneel feest voor de kleinsten!

Hulp van ondernemers
Michel ging te rade bij meer ondernemers die hij kent. En een Sint is een persoonlijk goede bekende. “Die moet niet zonder werk komen te zitten hoor,” lacht Michel.
Zelf runt hij al een aantal jaren een financieel adviesbureau in het dorp. “Ik heb een vijftal ondernemers bereid gevonden om garant te staan want een en ander is wel prijzig geworden, pepernoten bijvoorbeeld, vertelt Michel. Ook de regelgeving is flink ingewikkelder gewonnen. Vroeger kon je bij wijze van alles via de achterkant van een bierviltje regelen, nu moet je met hele plannen komen omdat het een evenement in buitenlucht betreft, wat ingewikkeld zeg,” verzucht Rabelink.

Het gaat gewoon door
De reden waarom het ROV en de organiserende partij Scouting Raalte het niet eens werden, daar gaan we het verder niet over hebben, het voornaamste is dat er een feest komt waar de jongsten van kunnen genieten. “Het is toch traditie en dat mag niet verloren gaan,” aldus Michel. Vroeger kwam de Sint met de boot over het Overijssels kanaal, dat kan hij zich nog goed herinneren. En de toneelspektakels in het centrum en bij Hotel de Zwaan, waar de pieten veel lekkers vanaf het balkon naar beneden gooiden. En dat is altijd allemaal onder de professionele begeleiding van de Scouting Groep Miguel Pro Raalte erg goed verlopen.

Geheime locatie
Over de locatie en exacte datum wil Michel nog even niets kwijt. “Maar dat zal zeker niet ergens buitenaf zijn want het moet behapbaar blijven voor de ouders en kinderen. Het gaat in ieder geval door, we vragen daarom een vrijwillige bijdrage. Mensen kunnen via een QR-code een bijdrage leveren. Er zijn in ieder geval genoeg pepernoten,” besluit Michel.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...