Part of architectural project on paper

Ook 31 appartementen in voormalig kantoorpand aan Arkelstein 2

De initatieven om de wooncrisis door te komen lijken aan de lopende band doorgevoerd te worden door diverse gemeenten. Zo ook door de Gemeente Raalte. Het voormalig kantoor van Carinova aan Arkelstein 2 pal naast het kruispunt Bos stond al jaren leeg. Na het verlenen van de omgevingsvergunnening is het gereed voor het realiseren van 31 appartementen. Wel is de kans aanwezig dat ondernemers bezwaar gaan maken tegen de duur van het project, 15 jaar.

Huurders uit diverse hoeken van de samenleving

Het vier verdiepingen tellende gebouw is eigendom van Rob Knobben. SallandWonen wil twee verdiepingen huren voor mensen die met spoed tijdelijke woonruimte zoeken. Denk hierbij aan jongeren, mensen die moeten verhuizen vanwege een baan in de gemeente, mensen in echtscheidingssituaties en statushouders die wachten op permanente woonruimte in de gemeente Raalte. Ook de gemeente Raalte wil twee verdiepingen huren voor de opvang van circa zestig vluchtelingen uit Oekraïne. Als de noodzaak om Oekraïners op te vangen vervalt, komen deze twee verdiepingen beschikbaar voor particuliere verhuur. SallandWonen blijft dan de andere twee verdiepingen huren.

Enkele bezwaren van bewoners

Niet iedereen was vooraf even enthousiast. De gemeente laat weten dat er bij gesprekken met de omgeving (met ondernemers en omwonenden) enkele bezwaren en zorgen naar voren zijn gekomen. Wethouder Alexander Kreule vertelt hierover “De meeste bewoners vonden het alleen maar mooi”, vertelt wethouder Alexander Kreule. “Vragen gingen vooral over of er wel gedacht was aan speelruimte voor de kinderen uit Oekraïne. Maar de ondernemers keken er vooral vanuit zakelijk perspectief naar. Wat zijn de economische effecten hiervan.” In elk geval heeft voormalig eigenaar Knobben kans gezien om de bergingen op een passender plek te situeren. Volgens de gemeente is er op het terrein ook genoeg parkeerruimte voor de toekomstige bewoners. Maar de gemeente stelt dus ook dat niet aan alle bezwaren tegemoet kon worden gekomen.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...