Dat het besturen van de gemeente Raalte niet altijd zonder kleerscheuren gaat dat wisten we allang natuurlijk. Raalter politiek watcher Hans de Kort maakte onlangs weer wat mee.


Raalte – Bestuurlijk gepruts in Raalte

Dus stuurde hij een open brief aan de gemeenteraad. De aanleiding waren de gebeurtenissen tijdens een presidiumvergadering. In een presidiumvergadering wordt meestal de agenda van de gemeenteraad vastgesteld. Het is eigenlijk een soort van generale repetitie voor het verloop van de aankomende gemeenteraadsvergadering, met het doel die te houden zonder veel gedoe!

Nummer één op de agenda: Voorstel CDA/Gemeentebelangen (GB) om de voorzitter van het college en de gemeenteraad ook nog eens voorzitter te maken van raadspleinsessies. De nummer twee: het verzoek om een afsluitend debat rioolsoap, de burgemeester deed de meest mogelijke moeite om dat debat te voorkomen. Nummer drie: Het weigeren van de burgemeester om spreekrecht te honoreren bij deze presidiumvergadering.

De burgemeester die de wethouders dient te controleren, wordt gewoon de voorzitter voor de raadspleinsessies en kent het begrip dualisme dus kennelijk niet. Dat is de scheiding van de verantwoordelijkheid tussen de politieke partijen in de gemeenteraad en het college. De heer de Kort mocht ook geen vragen stellen van de burgemeester, omdat de burgemeester vond dat hij die bevoegdheid had. Nou ja lees zelf de brief maar even.

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...