De PvdA-fractie Deventer wil toch graag weten waarom er vertraging van de onderzoeks-resultaten is ontstaan bij het onafhankelijk onderzoek naar de financiën rond de nieuwbouw stadskantoor en bibliotheek.


PvdA wil toelichting op vertraging onderzoek stadskantoor

De fractie wil garanties over het onafhankelijk karakter van dit onderzoek, waar zijzelf in februari bij het College op aangedrongen heeft. Daarom is het van groot belang dat er openheid is over de achtergronden van de oorzaken van het uitstel. Dat is met de summiere toelichting bij het uitstel nu nog onvoldoende helder gemaakt.

Hierover blijkt ondertussen de nodige onduidelijkheid en ruis te zijn ontstaan bij diverse mensen. De fractie wil van het college weten op basis waarvan geconcludeerd kon worden dat het onderzoek nog niet gereed was en wat dit betekent voor de informatie die binnenkort alsnog naar de raad komt. De PvdA hecht aan het belang dat er maximale openheid is over de feitelijke redenen voor vertraging van het onderzoek. Zij roept het College daartoe nadrukkelijk op. De fractie zal hierover ook vragen gaan stellen aan het College.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...