Tientallen banen weg bij Bosch Thermotechniek in Deventer

Bij Bosch Thermotechniek in Deventer raken zeventig mensen hun baan kwijt. In totaal werken er zo’n vijfhonderd mensen bij het bedrijf. De reden is dat de productie wordt verplaatst naar Turkije en Portugal. “Dat is voor de medewerkers erg zuur. Ik begrijp de emoties en boosheid dan ook heel goed”, reageert Agnes van der Schuur van FNV Metaal.

Het bedrijf kondigde afgelopen juni al aan te gaan reorganiseren. Hoewel dit nieuws niet onverwachts kwam voor de medewerkers leidde het toch tot veel onrust. Daarop gingen de vakbonden FNV Metaal en CNV Vakmensen in overleg met het bedrijf. “Het blijft moeilijk voor medewerkers dat ze mogelijk op termijn hun baan verliezen, maar we hebben goede afspraken weten te maken.”

Vertrekregeling

Zo worden medewerkers die hun baan verliezen, begeleid bij het zoeken naar nieuwe werk. En kan personeel dat vrijwillig eerder wil vertrekken, gebruik maken van een vertrekregeling. “Voor medewerkers die zo’n twee jaar voor hun pensioen zitten, is maatwerk mogelijk”, aldus Van der Schuur.

De eerste banen zullen in 2023 verdwijnen, de laatste arbeidsplekken in 2025.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Gewonde bij ongeval op de Raalterweg in Wijhe

Rond half drie vanmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Raalterweg ...