De PVV wil van de clubcard in het betaald voetbal af. De partij vindt dat het overbodig is nu de nieuwe voetbalwet genoeg mogelijkheden biedt om raddraaiers aan te pakken. VVD, CDA en PvdA vinden het geen slecht plan, maar willen eerst zien of de voetbalwet genoeg oplevert. Ook moeten de clubs meer doen om de veiligheid te garanderen. 


Politiek – PVV wil van clubcard voetbal af

Een woordvoerster van de KNVB meent dat de bond ook wel oren heeft naar het afschaffen van de pas. “Je zou willen dat er geen clubcards meer nodig zijn en ze het liefst afschaffen, want een kleine groep relschoppers maakt het een grote groep voetballiefhebbers nu knap lastig”, aldus een woordvoerder van de KNVB in de Telegraaf.

De clubcard, die 429.000 houders kent, is een persoonlijke toegangskaart. Via de kaart kunnen relschoppers buiten de deur worden gehouden. Het voetbal is echter voor iedereen, meent PVV-Kamerlid De Mos. “Welwillende mensen zijn nu de dupe van de strenge regels rondom wedstrijden. Tegelijkertijd zitten de stadions lang niet altijd vol en zijn bijvoorbeeld de spreekkoren helemaal niet afgenomen.”

De Mos denkt dat de voetbalwet burgemeesters en justitie genoeg bevoegdheden biedt om preventief in te grijpen tegen gewelddadige supporters. Zo kunnen ze een gebiedsverbod of meldplicht krijgen. “Wij vinden zelfs dat deze wet nog strenger had gemogen, met langere straffen en stadionverboden. Het is een slap aftreksel van de Britse wetgeving. Daar pakken ze zelfs je paspoort af als je over de schreef gaat”, aldus PVV fractielid Mos.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...