Plotseling overlijden ijsmaker Giancarlo Talamini uit Almelo 48) schokt familie in Deventer

Terwijl de Deventer Boekenmarkt doorgaat, vindt zich een drama plaats binnen de welbekende ijsmakerfamilie Talamini. Giancacarlo Talamini overlijdt afgelopen zondag plotseling op 48-jarige leeftijd aan een hartinfarct.

De deuren blijven open: Pietro Talamini is druk in de zaak aan de Brink. Dit zijn hoogtijdagen waarop bezoekers aan de stad en de boekenmarkt graag even dat welbekende verse ijs meepakken. Tussen die drukte door belt en appt Pietro met de families in de andere plaatsen. De zaak in Deventer houdt de deuren open, ondanks dit verdrietige bericht.

,,Talamini Enschede belde net al over wat er gebeurd is’’, vertelt Pietro, die een achterneef is van de overleden Giancarlo. Maar de zaak Talamini Enschede bestaat niet meer. ,,Nee, dat klopt, maar wij noemen elkaar als families ook bij de stadsnaam’’, legt Pietro uit.

Zorgen om de zaak: Het overlijden van de achterneef komt volledig onverwacht. ,,Het is een schok, vooral vanwege zijn leeftijd’’, zegt Pietro over zijn Almelose achterneef. De zaak in Almelo was al een tijdje dicht. ,,Giancarlo heeft alleen maar tegenslagen gehad in zijn leven. Hij kreeg zijn zaak niet goede draaiende. De laatste tijd dat hij de zaak had stond hij er alleen.’’   Tragisch genoeg werd hij zaterdag door politie en brandweer aangetroffen achterin de voormalige ijssalon in Almelo.

Over Salland TV

x

Check Also

Vooraankondiging groot onderhoud N348 en Siemelinksweg Deventer

De provincie Overijssel en gemeente Deventer trekken samen op in de voorbereiding ...