Plannen asielzoekerscentrum Zutphen ongewijzigd

De plannen voor een groot asielzoekerscentrum aan de rand van Zutphen blijven ongewijzigd. Een meerderheid van de gemeenteraad kan zich vinden in de concept-bestuursovereenkomst voor het toekomstige azc. Dat bleek afgelopen maandagavond toen het plan voor het asielzoekerscentrum werd besproken tijdens een drukbezochte vergadering in het stadhuis in Zutphen. In de concept overeenkomst staan alle afspraken die het college van burgemeester en wethouders en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) met elkaar hebben gemaakt. Zo is onder meer vastgelegd dat het azc in eerste instantie ruimte biedt aan 759 vluchtelingen. Een jaar nadat dit aantal is bereikt, volgt een evaluatie.

Bij groen licht kan het COA bijbouwen tot een capaciteit van maximaal 855 plaatsen is bereikt. Meer vluchtelingen worden niet toegelaten. Veel omwonenden vrezen echter dat de buurt een dusdanig groot asielzoekerscentrum niet aan kan. Zij pleiten daarom voor een kleiner azc en een gefaseerde instroom met evaluaties. Dit lieten in totaal zeven omwonenden maandagavond nogmaals horen door voorafgaand aan de vergadering in te spreken. Vanuit de politiek zelf waren er nauwelijks opmerkingen over de bestuursovereenkomst of gemaakte afspraken. Er klonken wel zorgen over de moeilijke relatie van de gemeente en het COA met de buurt. De wethouder beloofde daarom wel om binnenkort een communicatieplan daarvoor op te stellen.

Over Salland TV

2 Reacties

  1. Are amoxicillin and Augmentin the same priligy amazon and I did also have really intense cramps and one sided pains that would suggest ovulation

x

Check Also

Mariënheem lijkt pas op de plaats te moeten maken aangaande de N35

Opgetogen trok waarnemend burgemeester Arco Hofland naar Den Haag om de minister ...