Oudste deelnemers openen zwem4daagse Deventer

De 48e Zwem4daagse in het Borgelerbad is maandagochtend geopend door de vier deelnemers die alle voorgaande edities hebben meegedaan. Om klokslag zeven uur in de ochtend doken mevrouw Pluim, mevrouw Stokebrand, de heer Van der Noort en de heer Duchatteau als eerste het heerlijk frisse buitenbad in.

De zwemfanaten, die ook behoren tot de oudsten van het deelnemersveld, hebben ieder zo hun eigen herinneringen aan de Zwem4daagse. Mevrouw Pluim: “Ik ben 48 jaar geleden begonnen met én voor mijn kinderen. Mijn kinderen zwemmen inmiddels al lang niet meer.” Mevrouw Pluim wil echter niets van stoppen weten. Zelfs extreme kou schrikt haar niet af. “Een aantal jaren geleden was het boven en in het water zo koud dat de ijspegels aan mijn neus hingen.”

Van wolkbreuken tot koude douches
Ook mevrouw Stokebrand heeft in aparte weersomstandigheden gezwommen. “Nog niet zo heel lang geleden heeft een enorme wolkbreuk het zwembad blank gezet waardoor er zelfs één dag niet gezwommen kon worden.” De heer Van der Noort zwemt nog altijd trouw zijn baantjes tijdens de Zwem4daagse. Hoewel hij inmiddels gewend is aan het 25 meter bad, denkt hij met weemoed terug aan het 50 meter buitenbad zoals het er vroeger midden in de natuur bij lag. Ook hij heeft nog mooie anekdotes van vroeger. Zo kan hij zich de tijd nog goed herinneren dat er alleen koud water uit de douches kwam.

Inschrijven nu nog mogelijk!
Inschrijven voor de 48ste Zwem4daagse in het Borgelerbad kan vanaf nu alleen nog via de receptie van het Borgelerbad en De Scheg. Inschrijven is mogelijk tot en met dinsdagavond 18 juli. De Zwem4daagse loopt tot en met vrijdag 21 juli. Alle middagen houdt het animatieteam diverse kinderactiviteiten, zoals om 15.30 uur de glijbanenrace. Deze editie staat in het teken van “Aquatraining voor mensen met brandwonden.” Er wordt gedoneerd voor Stichting Brandwondencentrum.

Over Salland TV

x

Check Also

Tafeltennis inzetten tegen Parkinson

Tafeltennisvereniging Wijk 16 start in Deventer met een eigen afdeling voor mensen ...