Open ochtend Zonneweide Torenallee in aanbouw

Op de Open Energiedag op zaterdag 11 september is de zonneweide in aanbouw aan de Wijheseweg 7 (ter hoogte van de afslag Hogeweg) in Raalte van 10.00 tot 12.00 uur te bezichtigen. Enkele mensen van Energiecoöperatie Endona U.A. leggen uit wat er gaat komen en vertellen over de participatiemogelijkheden in dit park.

Het initiatief voor de zonneweide is in 2019 genomen door Energiecoöperatie Endona U.A. uit Raalte. In april jl.. is begonnen met de terreinwerkzaamheden. Momenteel wordt het montagesysteem aangebracht. Er is dus genoeg te zien. De verwachting is dat Zonneweide Torenallee in december dit jaar in gebruik wordt genomen. De zonneweide dankt zijn naam aan de vroegere benaming van dit gebied, zoals bleek uit het “Veldnamenboekje”.

De zonneweide wekt 100% groene stroom op voor circa 875 huishoudens. De weide heeft een vermogen van 2,915 MWp en een verwachte opbrengst van ca. 2.500.000 kWh per jaar.

Wanneer de aangevraagde SCE-subsidieregeling wordt toegekend kunnen maximaal 100 inwoners en bedrijven uit Raalte, met postcodes beginnend met 8101, 8102, 8103, 8107, 8111, 8131 of 8141, onder voorwaarden deelnemen in het zonneweideproject. Daarnaast is het mogelijk om te participeren door obligaties te kopen met een aantrekkelijke rente. Op 11 september krijgen bezoekers hier meer informatie over. De informatie is ook te vinden op de website van Endona.

Bezoekers op 11 september wordt verzocht op de fiets te komen, er is beperkte parkeergelegenheid. Bij het organiseren van de Open Energiedag wordt uiteraard rekening gehouden met de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus. Voor meer informatie kijk op www.endona.nl of mail met info@endona.nl.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Salland Vandaag: hoofdpunten uit het nieuws van 5 december

Wat is het laatste en belangrijkste nieuws uit Salland? Dagelijks worden de ...