Ribs & Blues 2015 in Raalte is bijna rond!

Het programma voor de 19e editie van Ribs & Blues in Raalte op de beide Pinksterdagen is op 1 act na rond! In totaal 21 acts uit binnen –en buitenland komen op zondag 24 en maandag 25 mei naar het gratis toegankelijke festivalterrein aan de Domineeskamp. De line up voor de (betaalde) openingsavond op zaterdag 23 mei is in de maak en volgt spoedig. Het affiche is een mooie mix van gevestigde namen en opkomend talent in alle roots & blues(rock) verwante stijlen. Met ERIC BURDON & The Animals krijgt de eerste Pinksterdag een legendarische afsluiter op het hoofdpodium.

Eric Burdon heeft anno 2015 de respectabele leeftijd van 74 jaar bereikt . Geen enkele reden om het kalmer aan te doen voor deze nog immer protesterende levende legende met de fenomenale rauwe strot die zich met ‘The House of the Rising Sun” onsterfelijk maakte. Maandag tweede Pinksterdag wordt een ‘must’ voor de trouwe bezoekers want behalve blues gigant Popa Chubby en staat dan ook de oudste zoon van wijlen Muddy Waters (!) op Ribs & Blues . MUD MORGANFIELD heeft de sound en de looks van zijn vader. Chicago Blues op zijn best!

Bevestigde namen Ribs & Blues 2015

Zondag 24 mei- 1e Pinksterdag

Leif de Leeuw Band (NL):  Winnaar van de Dutch Blues Challenge 2014.

Spinrock (NL): Voormalig Tweede Kamer lid Sabine Uitslag is de rockdiva van het CDA. Met haar band brengt ze eenmalig een speciale bluesset .

Ruben Hoeke (NL): Verkozen tot beste blues en rockgitarist van 2014 door lezers van ‘De Gitarist ’.

Blues Pills (US-SW-FR): Jonge twintigers uit 3 landen , stevig beïnvloed door de jaren zestig bluesrock van Led Zeppelin, Cream, Jefferson Airplane, Jimi Hendrix en Janis Joplin.

T 99 (NL): Een van de belangrijkste Nederlandse vernieuwers van de rootsmuziek met hun mengeling van rauwe psychedelische woestijnrock, blues en rhythm & blues.

Michael Katon & Rob Orlemans ( US- NL):Twee bevriende gitaarbeulen bundelen hun krachten in een beperkt aantal exclusieve gigs met de titel ‘The Knock Out Boogie Tour’. Raalte is uitverkoren voor dit vuurwerk .

Eric Burdon & The Animals ( UK): Een ECHTE icoon uit de popmuziek op de eerste Pinksterdag in Raalte ! Ribs & Blues 2015 presenteert met trots Eric Burdon & The Animals. Meer dan een halve eeuw popgeschiedenis van een krachtpatser die de wereld in de jaren ’60 verrijkte met hits als: ‘The House of the Rising Sun, “ We gotta get out of this place” en ‘Don’t let me be misunderstood.”

Little Hurricane (US): Gitarist-zanger Anthony Catalone en drumster Celeste Spina vormen een niet alledaags rockduo dat barst van de energie en dat weerklinkt in hun vuige bluesrock .

Dynamite Blues Band (NL): Driekwart van de bezetting vertegenwoordigt een belangrijk stuk Nederblues geschiedenis. Wesley van Werkhoven (zang/mondharmonica), JJ van Duijn (gitaar) en Niels Duindam (drums) maakten eerder namelijk deel uit van Big Blind.

Dan Owen (UK): Dan speelt akoestisch en beschikt over een zeer volwassen en prettige bluesstrot. Deze “ Jake Bugg” van de blues geldt als een absolute ‘rising star’. Alle platenlabels lopen achter hem aan .

My Baby (NL): Een piepjong bandje uit Amsterdam. Dit trio presenteert volgens insiders “een hypnotiserend en heet brouwsel van blues, gospel, funk en soul, met een scheutje voodoo “.

Claude Hay (AUS): De one-man band Claude Hay is een sensatie die je gehoord en gezien moet hebben. Met behulp van looping pedals en ingenieuze constructies stapelt hij vele lagen op mekaar en bespeelt op die manier o.a. gitaar, basgitaar, sitar en drums.

Maandag 25 mei- 2e Pinksterdag

The Brew (UK): Hoewel sprake is van een geheel eigen sound doet de stevige en vette muziek van dit trio denken aan bands als Led Zeppelin, Uriah Heep, Wolfmother, Kula Shaker en The Black Keys.

Mud Morganfield (US): De oudste zoon van wijlen Muddy Waters komt naar Raalte met een fantastische begeleidingsband. Gezegend met dezelfde baritone stem als zijn wereldberoemde vader maakt hij opzwepende, groovende Chicago Blues. Zo vader zo zoon ?

Daniel Romano (CAN): Zelf noemt hij zijn muziek geen country of countryrock, maar ‘mosey’ – een zelfverzonnen term die ook op zijn gitaarband staat – waarmee hij een traditionele, niet glad gestreken vorm van countrymuziek wil aanduiden.

Popa Chubby (US): Deze in alle opzichten gigantische muzikant is een begrip waar de echte bluesliefhebbers geen genoeg van krijgen. In 2008 en 2013 speelde hij Ribs & Blues al plat!  De rode loper gaat weer uit voor “ The big man from the Bronx”.

Reverend Shine Snake Oil Co. (USA/ DK ): Geïnspireerd door ‘the good Lord, wine, whiskey and women’ maakt The Reverend Shine Snake Oil Co. duivels verleidelijke rhythm & blues met een sterke hang naar de traditionele Negro spirituals.

Lydia Loveless (US): Ze houdt van country, maar blijft heel ver verwijderd van de brave Nashville country. Invloeden uit de country worden vermengd met gelijke delen pop en rock. De elektrische gitaren krijgen bij Lydia Loveless alle ruimte en kleuren prachtig bij haar opvallend krachtige stem.

Rusty Apollo (NL): De voorliefde voor klassieke songs van blueshelden als Howlin’ Wolf, Muddy Waters, Taj Mahal e.d. vertaalt zich niet in het simpel kopiëren van hun songs. Veel vuiger dan in de uitvoeringen van deze ruwe bolsters zal het niet worden.

Reverend Peyton’s Big Damn Band (USA): Met hun deltablues of rural blues hebben deze verhalenvertellers al heel wat festivals op stelten gezet. Om er een paar te noemen, ze stonden al op Glastonbury, Lowlands, WOMAD en Waterfront Blues Fest . Nu dus te zien op Ribs & Blues 2015.

Naast de beste roots & blues muziek is er heel veel meer te beleven op het aangeklede festivalterrein aan de Domineeskamp in het centrum van Raalte. De ongedwongen festivalsfeer, het verrassende entertainment , het kinderparadijs en natuurlijk de beste spareribs in alle soorten en maten!

RIBS & BLUES 2015

Pinksteren 23-24-25 mei festivalterrein Domineeskamp , RAALTE

Zaterdag 23 mei : Openingsavond , programma en voorverkoop t.b.a.

Zondag 24 mei en maandag 25 mei : GRATIS Festival – 21 acts

Alle informatie : www.ribsenblues.nl

Popa Chubby Ribs en Blues ericburdon Ribs en Blues Colne11 AlanWhitePhotos Mud Morganfield 017

 

 

 

 

 

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...