Open dag bunkers IJssellinie op zaterdag 29 juli

De IJssellinie houdt aanstaande zaterdag 29 juli een open dag met rondleidingen waarbij de Commandobunker, de Hospitaalbunker en het Inlaatwerk bij Olst worden bekeken. De gidsen zullen vertellen over de bijzondere geschiedenis van deze waterlinie uit de Koude Oorlog, die tussen 1951 en 1964 in werking was.

De bedoeling was om in geval van oorlog een brede strook land onder water te zetten om het Russische leger tegen te houden. De linie werd in het geheim aangelegd en als het land onder water zou worden gezet moesten zo’n 400.000 mensen en 100.000 stuks vee worden geëvacueerd. De open dag kan zonder afspraak worden bezocht. Een rondleiding duurt ruim een uur. Bezoekers zijn vanaf 12 uur welkom, de laatste rondleiding begint om 15.30 uur.

De entree bedraagt voor volwassenen 7 euro per persoon en voor kinderen in de basisschoolleeftijd 3,50 euro. Thee, koffie en limonade zijn gratis. Pinnen is mogelijk. De rondleidingen starten bij de Hospitaalbunker, Haereweg 4b, 8121 PJ Olst. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats van De Haere. Zie voor meer informatie www.ijssellinie.nl

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...