Woensdagavond tijdens de Politiek Markt gaf de heer Muntinga van de actiegroep Stop Nieuwbouwplan Stadskantoor een toelichting op het hoe en waarom van het referendum voor de nieuwbouwplannen van het stadskantoor in Deventer.


Op 8 april besluit over referendum

De heer Muntinga van de actiegroep Stop Nieuwbouwplannen Stadskantoor stelde voor om het referendum op 4 juni te houden. Dat valt dan mooi samen met de verkiezingen voor het Europese parlement. De heer Muntinga kreeg vragen te verwerken over wat nou precies de vraag aan de burger moet zijn van een referendum.

Muntinga wil dat redelijk simpel houden, met de keuze van voor of tegen het integraal ontwerp stadskantoor en bibliotheek op het Grote Kerkhof. De politici willen met een referendum en de formulering van de vraagstelling wel duidelijkheid hebben. Wat is er dan niet goed, de plek, de kosten of het ontwerp? De actiegroep wil ook nog dat bij de oproepkaart voor het referendum aan de kiezers een toelichting van de argumenten van de gemeente en van de actiegroepen wordt weergegeven. Op 8 april wordt duidelijk of er nou wel of geen referendum gaat komen.

De complete tekst van de heer Muninga staat hier.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...