Samenwerkingscontract Dimence Groep en Universiteit Twente

Dimence Groep en de Universiteit van Twente (UT) gaan een samenwerkings-contract aan. Beide organisaties gaan een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een effectieve en efficiënte geestelijke gezondheid, in het bijzonder rond positieve gezondheid, gezondheidstechnologie en zelfmanagement en personalised care.

Het doel van beide partijen is om de komende jaren de praktijk en de wetenschap bij elkaar te brengen en de synergie tussen beide te bevorderen. Op deze manier kunnen de ervaringen uit de praktijk een bijdrage leveren aan theorieontwikkeling en aan wetenschappelijk onderbouwde innovaties die de praktijk ten goede komen.

Dimence Groep en Universiteit Twente werken al jarenlang samen op het gebied van onder andere gezondheidstechnologie. Dit onderwerp sluit naadloos aan bij de onderzoekslijnen van Dimence Groep. Meerdere studenten van de Universiteit Twente zijn op opdrachten vanuit Dimence Groep afgestudeerd. Vanuit Dimence Groep worden er dan weer succesvolle bijdragen geleverd aan de vakken van de universiteit.

De afgelopen jaren, maar ook de aankomende jaren, zal de samenwerking vooral plaatsvinden binnen drie stichtingen van Dimence Groep: Dimence, Mindfit en Transfore. Binnen Dimence vinden de activiteiten van de samenwerking vooral plaats binnen het specialistisch centrum bipolaire stoornissen. Voor Mindfit wordt de UT een interessante partner op het gebied van wetenschappelijke onderbouwing op het gebied van basis-ggz. De samenwerking met Transfore richt zicht vooral op promotieonderzoek, afstudeeropdrachten en het begeleiden van GZ-psychologen die in opleiding zijn tot specialist.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Zweten bij obstacle run tijdens het Sportfestival Olst

Zaterdag 8 juni kunnen sportievelingen zich weer naar hartenlust in het zweet ...