Onderhoud Immer Weiterbrug

De Immer Weiterbrug is één van de grootste bruggen in de gemeente. De brug is aan onderhoud toe. De coating bladdert af, er is sprake van craquelé- en scheurvorming van de voegen en zelfs beschadiging als gevolg van vandalisme. De Gevelmeesters, Kitgroep en Batec gaan vanaf 21 juni aan de slag met de brug.

Fietspaden blijven bereikbaar

De belangrijke fietsverbinding tussen de Vijfhoek en de stad blijft toegankelijk voor de fietsers. De werkzaamheden worden uitgevoerd van 21 juni tot en met 2 juli, tussen 19.00 en 07.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is altijd één rijstrook beschikbaar voor fietsverkeer.

Afsluiting rijbaan N348

’s Nachts worden werkzaamheden aan de brug uitgevoerd waarbij hoogwerkers nodig zijn. Voor deze werkzaamheden is het nodig de rijbaan af te sluiten. De weg richting de A1 is afgesloten op 5, 6, 12 en 13 juli. In de richting van Raalte is de N348 afgesloten op 7, 8, 9, 14, 15 en 16 juli. De omleiding voor gemotoriseerd verkeer wordt op borden aangegeven.

Immer Weiterbrug

Naast een civiel kunstwerk is de Immer Weiterbrug ook een beeldend kunstwerk. De brug is vernoemd naar de in 1871 opgerichte Vélocipède Club Immer Weiter, de eerste fietsclub in  Nederland. Op de brug staat de plaquette met de naam ‘Immer Weiter’. De plaquette is bij de opening van de brug onthuld door Hennie Kuiper. De brug verbindt de Vijfhoek met de stad en achter liggend gebied. De fietsers steken zo makkelijk de drukke N348 over.

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...