NK Tegelwippen: gratis inleveren tegels

Deventer strijdt met Zwolle in (misschien wel) de spannendste derby van het NK Tegelwippen. Wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen en wint? Deventenaren kunnen maximaal 100 tegels per persoon gratis inleveren.

Iedere Deventenaar kan meedoen en zijn of haar gewipte tegels aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. Deze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van Deventer. Het NK Tegelwippen loopt tot 30 september 2021. Ook scholen en bedrijven kunnen meedoen. Ga je aan de slag met tegelwippen, maak dan een foto van de situatie vooraf en een nadat je de tegels er uit hebt gehaald. Die heb je nodig als je je aantal gewipte tegels doorgeeft. Een tegel is 30×30 cm. Stenen die kleiner of groter zijn moeten worden omgerekend naar dit formaat.

Gratis tegels inleveren

Als je je tegels hebt aangemeld op www.nk-tegelwippen.nl krijg je daarvan een bevestiging. Bewaar die goed. Daarmee kun je – als je je tegels niet meer kunt gebruiken – op 4 vrijdagen van 10.00 tot 18.00 uur maximaal 100 tegels gratis inleveren bij het Groenbedrijf (HGB). De inleverdagen en plekken zijn:

  • Vrijdag 25 juni: Overstichtlaan 1 (wijkpost HGB);
  • Vrijdag 27 aug: Koekendijk 9 in Bathmen (wijkpost HGB, bij brandweerkazerne);
  • Vrijdag 24 september: Westfalenstraat 5a (werf HGB);
  • Vrijdag 22 oktober: Sworminksweg 8 in Colmschate (wijkpost HGB)

Waarom meedoen?

Overal worden tegels vervangen voor groen om zo wateroverlast te voorkomen, voor koelte op hete dagen, om water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Een groene omgeving is ook prettig en goed voor je welzijn.

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...