Het Taurida Orkest uit Sint Petersburg treedt op zondagmiddag 21 augustus voor de derde maal in Deventer op.

Deventer – Festival “Fresh Notes in Summer”

Dit keer maken de jonge musici er een festival van: diverse ensembles spelen op verschillende plaatsen op de Brink, waarmee ze het Jeux de Boules-toernooi opluisteren. Vanaf 15.40 trekken de musici in parade naar het Vogeleiland, waar het orkest om 16.00 uur een gratis concert onder leiding van Michail Golikov geeft.

Er staan romantische werken van Tsjaikovski en Petróv op het programma, een deel uit de 7de symfonie van Beethoven en werken van hun eigen componisten Karpov en Kushnir.

Het jeugdig elan van de musici is onweerstaanbaar. Hun concerten zijn een hartverwarmende gebeurtenis voor jong en oud, die overal als nieuw en sensationeel wordt ervaren. Hoewel het orkest pas anderhalf jaar geleden is opgericht, maken ze momenteel voor de tweede maal een tournee door Frankrijk. Ze hebben met groot succes al in vele steden van Rusland en verschillende ex-Sovjetlanden opgetreden. De afgelopen maanden stromen de uitnodigingen binnen tot zelfs vanuit China.

De dirigent Michail Golikov (1984) is een uitzonderlijk begaafde dirigent met feeling voor jongeren. Hij heeft vele prijzen gewonnen, zowel in Rusland als in West-Europa. In Sint Petersburg dirigeert hij verschillende orkesten, geeft les aan het Conservatorium en is artistiek directeur van het Jeugd-Opera-Theater. In 2010 werd hij uitgenodigd om een week lang het Nationaal Jeugdorkest van Zuid-Korea te dirigeren.

Dit festival is het enig overgebleven onderdeel van het project “Fresh Notes in Summer”, dat verder wegens geldgebrek is afgelast. Meer info: www.freshnotesinsummer.com

Festival “Fresh Notes in Summer”

Uitvoerenden: musici van het Taurida Orkest

Wanneer: Zondagmiddag 21 augustus 14.00 – 17.00 uur

Locatie: De Brink en Vogeleiland

Programma: 14.00 – 16.00 uur Diverse ensembles op de Brink en op Vogeleiland;16.00 – 17.00 Concert op Vogeleiland (bij regen: bibliotheek)

Toegang: gratis

 

Over Salland TV

x

Check Also

Zweten bij obstacle run tijdens het Sportfestival Olst

Zaterdag 8 juni kunnen sportievelingen zich weer naar hartenlust in het zweet ...