Omleidingsroutes vanwege werkzaamheden N337

Deze maand zijn de werkzaamheden van de N337 tussen Het Anem bij Wijhe en de Zuthemerweg bij Harculo begonnen. Vanwege de herinrichting van de Parallelweg N337 Wijhe – Zwolle gaat de Rijksstraatweg vanaf 8 december om 18:00 uur dicht. Dit zal duren tot 11 december 06:00 uur.

De woningen en percelen langs de parallelweg zijn tijdens de werkzaamheden minder goed bereikbaar als gevolg van verkeersomleidingen. Landbouwverkeer rijdt tijdens de werkzaamheden waar nodig over de hoofdrijbaan van de N337. Fietsers vanuit de woonkernen Windesheim en Herxen kunnen het beste de omleidingsroute via de Fabrieksweg en Tichelpad richting Zwolle en Wijhe rijden. Op de hoofdrijbaan geldt tijdens de werkzaamheden, waar nodig, een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

Fietsstraat
De werkzaamheden vinden plaats, aangezien de provincie Overijssel na onderzoek heeft besloten om de huidige parallelweg her in te richten tot een fietsstraat. Door het aanleggen van goede en veilige infrastructuur voor fietsers, ook buiten de bebouwde kom, wil de provincie het gebruik van de fiets stimuleren. Het is fase 2 van de in totaal 3 fases waaraan wordt gewerkt en duurt naar verwachting tot en met maart 2024.

Tekst gaat verder onder foto

Links: Visualisatie van de N337 parallelweg als fietsstraat bij de Zuthemerweg
Rechts: Visualisatie van de N337 parallelweg als fietsstraat bij Het Anem

Veel voordelen
Over het inrichten van de fietsstraat voegt de provincie Overijssel toe: “Het verbinden van belangrijke woon- en werkgebieden, zodat mensen steeds vaker de fiets pakken, heeft veel voordelen voor de (verkeers-)veiligheid van weggebruikers. Daarnaast levert het een vlotte doorstroming van het verkeer op en vergroot het de leefbaarheid van de omgeving.” De fietsstraat blijft overigens toegankelijk voor al het verkeer, maar fietsers zullen er een sterkere rol krijgen. Met deze inrichting kunnen alle weggebruikers veilig gebruik maken van de parallelweg.

Einde van zijn levensduur
In hetzelfde weekend vervangt de provincie de brug over de Zandwetering op de hoofdrijbaan van de N337, ter hoogte van de spoorwegovergang. De provincie Overijssel heeft laten weten dat deze brug aan het einde is van zijn levensduur.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...