Olster ondernemers van Dé Blueskrant winnen prestigieuze Award

Ingrid Bosch en Marijn Ooijman uitgevers van de landelijke Blueskrant werden afgelopen zaterdag thuis verrast door het bestuur van de Dutch Blues Foundation en ontvingen de Keeping the Blues Alive Award 2020 (KBA). Deze Award wordt jaarlijks uitgereikt door de Dutch Blues Foundation aan mensen of organisaties die in de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de nationale en internationale bluesmuziek. Grote festivals als Ribs & Blues en Moulin’ Blues gingen onder anderen Dé Blueskrant voor in eerdere jaren.

Stichting Dutch Blues Foundation is gelieerd aan de International Blues Foundation in de Verenigde Staten en is opgericht ter promotie van de Blues en bluesmusici. De stichting wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorg dragen voor erkenning van bluesmuzikanten en wil een bijdrage leveren aan de bekendheid van de Blues in Nederland

De Dutch Blues Foundation zegt in hun rapport het volgende over Dé Blueskrant: “Door Covid-19 zijn er in 2020 bijna geen blues-optredens meer geweest en kon er niet meer live genoten worden van de bluesmuziek. Dit weerhield Marijn en Ingrid er niet van om keihard te werken zodat Dé Blueskrant toch kon verschijnen om daarmee de blues in leven te houden.”

Al vijf jaar een gratis, tastbare en écht papieren krant op tabloidformaat met ronkende bluesverhalen.

In 2015, midden in het digitale tijdperk, door Marijn Ooijman en Ingrid Bosch op de Nederlandse bluesmarkt gezet en inmiddels doorgegroeid naar een oplage van maar liefst 20.000 stuks. Elk kwartaal een nieuwe uitgave met pagina’s vol fraaie en gepassioneerde achtergrondverhalen rondom binnen- en buitenlandse blues, relevante informatie over festivals, podia en concerten. Maar ook het verhaal van de man of vrouw met een grote passie in de blues, een boeker, een programmeur, een festivalorganisator of een fan.

Ook publiceerden ze specials voor diverse festivals zoals: Ribs & Blues, Texel Blues, Flirting with the Blues, Blues in Wijk en GitGo Blues Festival. In het digitale tijdperk een papieren krant met enorm succes in de markt zetten en snelle doorgroei naar de huidige oplage in 48 pagina’s is een echte topprestatie!

Het duo is zichtbaar trots. “Dit hadden we nooit verwacht omdat het ook niet hetgeen is waar we ons mee bezighouden”, aldus Ingrid, “maar het neemt niet weg dat dit een enorme opsteker is in deze lastige periode.”

“Tegen de stroom in hebben we in 2015 de stoute schoenen aangetrokken en onze passie voor muziek en de persoonlijke verhalen van de mens achter de muziek omgezet in een gratis papieren medium dat niet meer weg te denken is uit de huidige muziekscene”, vervolgt Marijn. “Voor onszelf was het vanzelfsprekend dat we dit moesten doen, misschien tegen beter weten in. Maar het blijkt dus meer zeggingskracht te hebben dan we voor ogen hadden. We zijn overrompeld en zeer verguld met deze award.”

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Sfeervolle Bohemian Ibiza  Markt in Wijhe

Vrijdag 19 juli was de Langstraat in Gastvrij Wijhe het decor van ...