EEFDE - Het schip dat door de neergevallen sluisdeur afgelopen dinsdag in Sluis Eefde is vast komen te liggen, heeft vrijdagmiddag de sluis verlaten.

Schip kan Sluis Eefde verlaten

Rijkswaterstaat heeft maatregelen genomen zodat dit op een veilige manier kan plaatsvinden. De afgelopen dagen hebben duikers een eerste inspectie uitgevoerd van de sluisdeur, de wanden en de vloer voor en achter de deur. Deze lijken niet zwaar beschadigd.

De staat van de sluisdeur is van belang om de sluis in werking te kunnen stellen, zodat het schip aan de intacte zijde richting het Twentekanaal de sluis kan verlaten. Als het schip de sluis verlaten heeft, wordt de sluis leeggepompt en kan de daadwerkelijke schade en de staat van de sluisdeur en sluisconstructie (wanden, drempel en vloer) worden opgemaakt.

Deze informatie is nodig om een beeld te krijgen van de nodige herstelwerkzaamheden. Dan kan er ook meer duidelijkheid komen over de duur van de herstelwerkzaamheden en de stremming van Sluis Eefde.

Om ook aan de IJselzijde de kapotte sluisdeur en de drempel te onderzoeken heeft Rijkswaterstaat tussen de neergevallen sluisdeur en de IJssel een afdichtschot geplaatst. Ook de ruimte tussen de sluisdeur en dit schot zal worden droog gepompt. Rijkswaterstaat en TNO zijn momenteel nog bezig met het onderzoek naar de precieze oorzaak van incident. Ook deze informatie is van belang voor het herstel.

Over Salland TV

x

Check Also

Kerst in Olst met Anton Pieck sfeer

Voor wie de drukte van het populaire Charles Dickens Festijn in Deventer ...