DEVENTER - Sonneveldt stapt per direct uit de politiek.

Nog geen nieuwe wethouder, lokaal drama voor D66

Deventer heeft na de ingelaste gemeenteraadvergadering van afgelopen woensdagavond nog steeds geen nieuwe D66 wethouder. De kandidaatstelling van oud D66 fractievoorzitter Patrick Sonneveldt is voor de fractie op een enorme miskleun uitgelopen. Na het op eigen initiatief opstappen van Marleen Huizingh bleek er woensdagavond  geen gekozen meerderheid te zijn voor de nieuwe kandidaat wethouder Sonneveldt. De raadsleden van de gemeente Deventer brachten hun stem uit op verschillende personen, terwijl Sonneveldt de enige kandidaat was.

De zeer opvallende uitslag was als volgt: 1 stem voor De Goeijer, de huidige PvdA fractievoorzitter, 5 stemmen voor Noor, de nieuwe D66 fractievoorzitter, 13 stemmen op Sonneveldt, de enige kandidaat, en zeer opvallend maar liefst 15 stemmen voor VVD fractievoorzitter Poppens. De uitslag was een harde klap in het gezicht van Sonneveldt, die direct na de uitslag in beraad ging met de D66 fractie en daarna bekend maakte meteen uit de lokale politiek te stappen.

Deventer heeft nu nog steeds geen nieuwe wethouder op de zware portefeuille financiën.
Dat is ook een zware teleurstelling voor het college die een wethouder in hun college missen en deze gang van zaken absoluut niet aan hadden zien komen. Burgemeester Heidema sprak van een persoonlijk drama voor Sonneveldt. De fractie van D66 zal weer op zoek moeten naar een kandidaat voor de post in Deventer.

De hele gang van zaken is zeker geen beste beurt voor D66. Ahne vertrok naar Ommen voor de functie van burgemeester, Huizingh kon het niet aan en Sonneveldt krijgt niet de voorkeur van de Raad.

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...