Natuurmuseum Holterberg op MuseumTV

MuseumTV is hét videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt. Je ziet wat er achter de schermen van je favoriete museum gebeurt. De presentatoren nemen je mee door het natuurmuseum met rijke achtergrondverhalen.

Met dank aan de provincie Overijssel en het Prins Bernhard Cultuurfonds viel deze zomer de eer te beurt aan Natuurmuseum Holterberg. Een filmploeg van MuseumTV kwam naar Holten voor opnames.

Anton van Beek en Truus Klink vertellen over de bijzondere geschiedenis van het het museum, de elf diorama’s en het preparen van dieren. De geschoten beelden worden afgewisseld met uniek beeldmaterieel van de oprichters Kees en Piet Bos.

Anton en Truus nemen de kijker mee naar het Bos van Daantje Das. Drie enthousiaste bezoekertjes springen rond op het Groote Kikkerpad.

De documentaire eindigt met sfeerbeelden van de bloeiende heidevelden op de Holterberg. Je kunt hier heerlijk wandelen. “Maar,” zoals Anton treffend eindigt, “als je wandelt zal je wellicht heel wat dieren missen. In het Natuurmuseum kun je binnen zien wat er buiten aan de aandacht is ontsnapt.”

De documentaire over Natuurmuseum Holterberg nu te zien op www.museumtv.nl

Natuurmuseum Holterberg Holterbergweg 12 Holten
www.museumholterberg.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...