Morris Akkerman (17) mede-ontwikkelaar kunststofvrije natuurverf

De slechts 17-jarige Raaltenaar Morris Akkerman heeft – in goede samenwerking met de bedrijven EcoBouwSalland uit Heino en EKO-KRAFT uit Kampen – een eigen natuurverf ontwikkeld. Deze leemverf is 100% natuurlijk en bevat geen schadelijke kunststoffen. De ontwikkelaars richten zich met dit innovatieve product op consumenten, maar ook op schildersbedrijven en interieurarchitecten. Inmiddels is de natuurverf online verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren onder de naam LEEMLA.

Morris: “Met deze verf maken we het milieu zowel buitenshuis als binnenshuis een stuk gezonder. Standaard muurverven bestaan namelijk uit acrylaat dat vroeg of laat als microplastic in het milieu belandt. Zo komt er jaarlijks in Nederland maar liefst 790 ton microplastics vanuit verf in het milieu. Een enorme hoeveelheid plastic die schadelijk is voor het gehele ecosysteem en dus ook voor onze gezondheid. Onze leemverf bevat geen kunststoffen en is bovendien vrij van schadelijke stoffen zoals weekmakers”.

Ook Rens Borgers, eigenaar van EcoBouwSalland, is trots op de ontwikkeling van de kunststofvrije natuurverf. “Wij willen met onze leemverf mensen bewust maken van de gezonde alternatieven die er zijn. LEEMLA past uitstekend bij de milieubewuste consument. Die kan nu een wand of plafond schilderen zonder bij te dragen aan de plastic soep.” De jonge mede-ontwikkelaar Morris Akkerman vult aan: “Leem heeft nog meer positieve eigenschappen. Het verbetert de akoestiek in de woning en is ook nog eens warmte- en vochtregulerend”.

De LEEMLA-verven zijn inmiddels online verkrijgbaar via www.leemla.nl. LEEMLA wordt geleverd in poedervorm en bestaat uit leem, gekleurd zand en een plantaardig bindmiddel. De verf kan door de gebruiker zelf worden aangemaakt en daardoor is het niet nodig om er schadelijke conserveermiddelen aan toe te voegen.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...