Mini-Elfstedentocht en Uurrecord op zaterdag 7 september

Deventer, 27 november 2019 – Het is inmiddels voor velen een traditie: de uurwedstrijd en de Mini-Elfstedentocht van de Deventer IJsclub. Dit jaar voor het eerst op één dag. Iedereen kan meedoen, zowel leden als niet-leden. Er is een heus dweilorkest en ook koek en zopie ontbreken niet.

Zoveel mogelijk rondjes in 1 uur

Om 8.40 uur gaan junioren en volwassenen van start voor hun uurrecord. Tot 9.40 uur kunnen zij proberen om zoveel mogelijk rondjes te schaatsen in 1 uur. Je gaat dus niet zozeer de strijd aan met de andere rijders, maar meer met jezelf. Alle schaatsers vanaf 13 jaar en ouder kunnen meedoen. Je rijdt met een transponder. Heb je geen eigen transponder? Tegen een borg zijn er leentransponders beschikbaar.

Schrijf je vooraf in via https://www.deventerijsclub.nl/pages/328/Uurwedstrijd-2019/

Gedurende het uur kun je je eigen vorderingen op een groot scherm langs de baan volgen. De uitslag is meteen na afloop van de wedstrijd bekend. Aanmelden kan tussen 7.45 en 8.15 uur.

Mini-Elfstedentocht

Om 10.15 uur klinkt het startschot van de Mini-Elfstedentocht. De jongste kinderen en kinderen die niet zo goed kunnen schaatsen, rijden 3 kilometer. De oudere kinderen en goede schaatsers gaan om 10.45 uur van start voor 5 kilometer. De Scheg is voor die gelegenheid omgetoverd tot echt Elfstedenparcours, inclusief het bruggetje van Bartlehiem, klünplekken, een bocht de verkeerde kant op en natuurlijk elf stempelposten. Vergeet niet een muts en handschoenen mee te nemen, ook als het niet koud is. Dat is namelijk verplicht voor je eigen veiligheid. Voor meer info: https://www.deventerijsclub.nl/pages/284/Mini-Elfstedentocht-2019/

Kosten voor niet DIJC-leden: € 3,50 voor zowel het uurrecord als de Mini-Elfstedentocht

Aanmelden uurrecord: tussen 7.45 en 8.15 – Start 8.40 uur

Inschrijven Mini-Elfstedentocht vanaf 9.15 uur.

Start 3 km 10.15 uur. Start 5 km 10.45 uur.

Locatie: kunstijsbaan De Scheg in Deventer
Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Lokaal FNV Vechtdal bijeenkomst

Lokaal FNV Vechtdal organiseert een bijeenkomst voor medewerkers in  de Verpleegtehuizen, Verzorgingstehuizen ...