Midzomerfeest Mariënheem kijkt terug op een geweldig weekend

Afgelopen weekend vond het eerste fysieke tentfeest in de gemeente Raalte sinds de coronacrisis weer plaats. Raymond Holtmaat, voorzitter van het Midzomerfeest vertelt ons hoe het weekend verlopen is: “Het was super. Het is zo mooi om al die blije mensen te zien. Dat we dit samen hebben kunnen opzetten in twee weken.”

Raymond: “Toen de gemeente wilde meedenken en -werken om het feest fysiek te organiseren, hebben we dit binnen twee weken uit de grond gestampt. Door de communicatie met de gemeente konden we snel knopen doorhakken. Iedereen is zo blij dat we dit toch op deze manier georganiseerd hebben. Deze editie gaat wel echt de geschiedenisboeken van Mariënheem in.”

Volop feest

“Op vrijdag was het echt een Mariënheems gebeuren. Er waren toen zo’n 800 mensen. Op zaterdag waren er tussen de 1800 en 2000 mensen, volle bak dus. En zondag waren er ook weer zo’n 800 mensen. Het was volop feest. Er was ook weer kermis, met draaimolen en botsauto’s. De kinderen waren helemaal blij en waren er het hele weekend. Ook ouders waren blij om elkaar weer te kunnen zien en te spreken.”

Testen voor toegang

Alle bezoekers moesten zich voorafgaand aan het feest laten testen of gevaccineerd zijn. Raymond: “De corona-check verliep prima. Op vrijdag was het nog even wennen, maar de zaterdag verliep beter. Ik verwacht dat de app beter gaat worden en de registratie er sneller in staat. Evenementen op een later moment zullen hier waarschijnlijk minder problemen mee hebben. Gelukkig waren veel mensen bereid om zich, soms zelfs twee keer, voor het Midzomerfeest te laten testen. Het was een geweldig weekend.”

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Lokaal FNV Vechtdal bijeenkomst

Lokaal FNV Vechtdal organiseert een bijeenkomst voor medewerkers in  de Verpleegtehuizen, Verzorgingstehuizen ...