Martin Bosma, mediawoordvoerder van de PVV in de Tweede Kamer, had meer verwacht van WNL dan die omroep tot dusver heeft laten zien. Dat heeft de PVV'er gezegd in een interview met weekblad Nieuwe Revu.

Media – WNL moet rechtser

WNL is een omroep die is voortgekomen uit De Telegraaf en zich positioneert aan de rechterzijde van het politieke spectrum. Bij de aanvang van de uitzendingen hoopte Bosma op een Nederlandse versie van het Amerikaanse Fox News, dat te boek staat als een conservatief tv-station.


‘De rubriek Uitgesproken met Joost Eerdmans is te weinig onderscheidend’, schetst Bosma. ‘Voor de jongens van PowNed heb ik meer waardering. Vooral de anti-autoritaire toon van Rutger in Den Haag is verfrissend. Ook is het goed voor de geloofwaardigheid van PowNews dat ze de PVV een paar keer hard hebben aangepakt. Links kan PowNed nu niet meer verwijten dat het rechts liever ontziet’, zegt Bosma in het tijdschrift.

Van Bosma is bekend dat hij de publieke omroep kritisch volgt. Zo vindt hij onder meer dat een programma als Boer Zoekt Vrouw (KRO) naar een commerciële omroep moet, evenals voetbalduels en het Songfestival. Critici denken dat de PVV-fractiesecretaris handelt uit rancune, omdat zijn vroegere werkgevers als de Wereldomroep en het NOS Journaal hem te kort zouden hebben gedaan. ‘Wat een onzin’, zegt Bosma daarover. ‘Ik ben overal zonder slaande deuren vertrokken. Deze valse aantijgingen komen vaak uit de linkse hoek en hanteren een merkwaardige logica: critici op linkse bolwerken handelen uit rancune, linkse critici hebben visie.’

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...