Komende zondag is er extra veel keus als u de boodschappen gaat doen. Supermarkten die niet open mogen, doen dat toch omdat ze boos zijn om de vergunningverlening voor supermarkten die dat wel mogen.

Deventer – Supermarkten zonder vergunning gaan zondag open

De bedrijfsleiders van de supermarkten die zondag ondanks een verbod toch opengaan hebben donderdagochtend gesproken met wethouder Marc Jan Ahne. Ahne vertelde Salland TV dat er dinsdag collegeoverleg is over de hoogte van de dwangsom die ze gaan opleggen. Handhaving gaat dus daadwerkelijk gebeuren, omdat anders de supermarkten, die wel een vergunning hebben naar de rechter kunnen stappen.

Ahne vertelde Salland TV dat er een brief naar het ministerie gaat met de vraag om aanpassing van de regelgeving. Er mag nu een supermarkt per 15.000 inwoners open zijn op zondag, en voor Deventer betekent dat vier supermarkten. De supers die dus niet open mogen maar dit wel doen vinden dat oneerlijke concurrentie. De bedrijfsleider van de Plus aan de Beestenmarkt gaf aan een boete van 5000 euro gewoon uit de kontzak te betalen.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...