De branchevereniging voor de zorg Actiz en minister Asscher en staatssecretaris Van Rijn hebben 13 september overleg gehad met gemeenten over een extra toelage voor de hulp bij het huishouden.


 

Massaontslag bij Carinova voorlopig van de baan

Branchevereniging ActiZ stelde daarbij introductie voor van dienstencheques voor cliënten. Met de invoering van deze cheques wil de overheid zoveel mogelijk gedwongen ontslagen voorkomen. Ook wordt er in 2015 door de overheid  minder bezuinigd. Zoals het er nu naar uitziet krijgt Carinova de gunning voor de huishoudelijke hulp dan nog steeds onder dezelfde voorwaarden als in 2014.

Carinova stelt nu de beslissing over de beëindiging van haar huishoudelijke hulp activiteiten en een eventuele overname door een andere partij tot 27 oktober uit. De gemeente Deventer wordt extra in de gaten gehouden door minister Asscher omdat er in 2013 veel geld is overgehouden doordat de zorg destijds scherp is ingekocht. Deventer krijgt nu ook extra budget door deze regeling. Onduidelijk is wat er met de WMO winst is gebeurt.  

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...