Het college en de gemeenteraad hebben een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin de bezorgdheid wordt uitgesproken over de plannen voor een spoorboog over de wijk Colmschate. De gemeente is niet tevreden over gevolgde overlegprocedures, de begroting en het niet uitvoeren van een volwaardige Milieu effectrapportage (MER).

Deventer – Spoorboog in Colmschate

Volgens wethouder Ahne is er ook al gesproken met de burgemeesters van alle gemeenten langs de Betuwelijn en gedeputeerden van de provincies Overijssel en Gelderland. Ook is er gesproken met Landsdeel Oost, dat is een samenwerking tussen de twee provincies, en is er gezamenlijk nog een brief van naar het ministerie gestuurd.

Volgens Ahne zijn de plannen bedoeld om de spoorbewegingen in de Randstad te beperken en zorgt de spoorboog alleen maar voor meer overlast in Deventer en Zutphen.

Volgens hem is het plan praktisch onuitvoerbaar en moet er daadwerkelijk naar betere alternatieven worden gekeken. De vraag is natuurlijk of voor Den Haag het plaatselijk belang boven landelijk of zoals Ahne aangeeft het randstedelijk gaat prefereren.

Over Salland TV

x

Check Also

Go Ahead Eagles maakt van De Adelaarshorst een schier onneembare vesting

Vrijdagavond won Go Ahead Eagles weer eens vier thuisduels op rij, de ...