De publieke lokale omroep DRTV zakt nog verder weg in de problemen, en het Deventer college bemoeit zich er zoals gewoonlijk meteen weer mee.DRTV crisis nog erger

In een raadsmededeling van het college en een persbericht van DRTV wordt aangeven dat er van het bestuur van 5 personen inmiddels 4 zijn opgestapt.

Als reden daarvoor worden “persoonlijke omstandigheden” opgegeven. De directeur Eelco van den Kerkhoff is inmiddels vervangen door medewerker Marja Vijn. Vijn moet DRTV nu door deze steeds moeilijker wordende situatie heen zien te loodsen. En dat is er een met weinig tot geen adverteerders en alleen maar draaien op puur gemeentelijke subsidie. Dan hebben we het nog niet over het huidige bereik van de lokale omroep. Daar is de afgelopen jaren nog nooit een echt onafhankelijk onderzoek naar gedaan, alleen maar door de gemeentelijke statistiek afdeling zelf.

In de Stentor stond een kleine twee weken geleden nog dit allesomvattende artikel. Sinds de lokale omroep de zeer populaire stadszender Deventer FM uit de lucht haalde is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Maar de bodem lijkt dan nu toch echt in zicht. De bestuurders verlaten het zinkende schip, en de gemeente Deventer bemoeit zich er zoals gewoonlijk weer heel flink tegenaan. Dat staat te lezen in de raadsmededeling. En dat is een juridische doodzonde, de gemeente behoort zich namelijk neutraal op te stellen, en zich niet inhoudelijk met de lokale omroep te bemoeien. Zaterdag 16 maart staat in de Stentor het volgende artikel.

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...