De VVD in Raalte wil van het gemeentebestuur weten wat er al is gedaan aan de overlast in Raalte Zuid van het bedrijf Van Merksteijn aan de Kanaalzijde Oost.

Overlast van bedrijf in Raalte-Zuid

De VVD is namelijk benaderd door een groep bewoners van Raalte Zuid die zich hebben verenigd in de groep “Houd Raalte-Zuid leefbaar”. Deze bewoners maken zich ongerust over de gezondheid omdat ze regelmatig een “penetrante verflucht” en uitstoot van ”vliegroest” constateren. De VVD wil weten wat de GGD vindt van de kwestie. De gemeente Raalte heeft naar aanleiding van de klachten de GGD ingeschakeld. De gemeente heeft op 17 april het bedrijf bezocht waarbij geuroverlast, stofoverlast en de opslag van gevaarlijke stoffen zijn besproken.

De VVD wil graag weten wanneer het college in actie gaat komen om te voorkomen dat “vliegroest” de lucht in kan gaan. Bovendien wil de partij weten op welke momenten de uitstoot is gecontroleerd en hoe zich dat verhoudt tot de frequentie van schoonmaken en vervanging van de luchtfilters die het bedrijf gebruikt.

Over Salland TV

x

Check Also

Weersverwachting dinsdag 26 september

Dinsdag is het wisselend bewolkt met toch nog wat ruimte voor de ...