Woman holds plate with cooked mexican flatbread. Step by step recipe of homemade tortillas.

Basisschoolleerlingen bakken weer massaal pannenkoeken voor ouderen

Op vrijdag 17 maart gaan zo’n 75.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland weer massaal pannenkoeken bakken voor ouderen. ‘De belangstelling om opa’s en oma’s te verwennen met lekkere zelfgebakken pannenkoeken is weer net zo groot als voor corona,’ aldus de initiatiefnemers. In Overijssel doen 159 basisscholen mee. Dat kinderen in deze provincie ouderen een warm hart toedragen, blijkt ook uit allerlei extra activiteiten die juffen en meesters dit jaar organiseren.

Oekraïense kinderen

Vanuit het thema ‘jong houdt van oud, jong bakt voor oud’ geeft elke school een eigen twist aan deze Nederlandse traditie. Ook kinderen met een niet-Nederlandse achtergrond gaan aan de slag. In Deventer bakken Oekraïense leerlingen van de TiNtaan die de Nederlandse taal niet of nog niet voldoende beheersen, pannenkoeken voor de bewoners van een bejaardenhuis.

Pannenkoekdag in cijfers

Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, juffen, meesters, ouders en vrijwilligers blijft Nationale Pannenkoekdag ongekend populair. Tijdens deze 16de editie doen 1.510 scholen in Nederland mee.

Jong en oud in contact

Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren sinds 2007 Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen, zorgen de organisaties ervoor dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...