Er komen gesprekken tussen Gemeentebelang, PvdA, D66 en het CDA. Die partijen gaan om de tafel om over een mogelijke coalitie te onderhandelen in de gemeente Deventer.

Links van het midden coalitie mogelijk

Volgens informateur Joke Mengerink Hogevonder is het duidelijk dat er na gesprekken met de 10 politieke partijen in Deventer duidelijk behoefte is aan een frisse wind. Die frisse wind moet bestaan uit transparantie van bestuur, een open houding en intensieve communicatie met de burgers. Volgens de informateur moeten de formatiegesprekken daarom van start gaan met Gemeentebelang, PvdA, D66 en CDA. Deze partijen hebben samen in totaal 21 zetels in de gemeenteraad en daarmee een meerderheid.

Uit gesprekken maakt de informateur ook op dat er een collegeakkoord op hoofdlijnen moet komen. Daarbij mogen de andere fracties ook punten inbrengen. Gemeentebelang, PvdA, D66 en CDA gaan nu met elkaar aan tafel om te kijken of ze er echt samen uit kunnen komen. Een belangrijk punt daarbij zal het kenbaar maken van de kandidaat wethouder voor de fractie van Gemeentebelang en CDA. Bij CDA horen mogelijk de namen van Gosse Hiemstra en Jan Oggel.

Bij Gemeentebelang is dat vooralsnog een raadsel. Of de coalitie ook daadwerkelijk tot stand komt is dus niet zeker. Wat gaan de partijen uitruilen om nader tot elkaar te kunnen komen?

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...