Lierderholthuis krijgt weide vol zonnecollectoren

Aan de Herenbrinksweg in Lierderholthuis wordt afgeweken van het bestemmingsplan en zal een enorm veld met zonnepanelen worden geplaatst. Het college van Raalte heeft hiermee zelf ingestemd, omdat het veld kleiner is dan 2 hectare. Daarmee blijft de beslissing binnen het college in plaats dat de aanvraag via de gemeenteraad zou moeten lopen.

Met de zonneweide wordt naar verwachting jaarlijks tussen de 2,5 en 3 GWh duurzame energie opgewekt. De zonneweide is kleiner dan twee hectare en daarom is het college bevoegd om over de vergunning te beslissen en hoeft dit niet via de gemeenteraad. Met dit besluit kan de formele procedure om de omgevingsvergunning voor dit zonnepark definitief te verlenen worden gestart. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding…

Locatie Zonneveld Lierderholthuis – Foto: Google Maps

Afwijken bestemmingsplan
Het college van de gemeente Raalte heeft na veel overleg met Energie Salland-West de aanvraag voor een tijdelijke zonneweide. Concreet betekent dit dat er wordt besloten af te wijken van het bestemmingsplan voor het tijdelijk voor maximaal 25 jaar realiseren van een zonnepark nabij Herenbrinksweg 3a te Lierderholthuis. Als er geen zienswijzen worden ingediend op het ontwerpbesluit kan de vergunning definitief worden verleend. 

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...