Komende week rioolreiniging in Olst en Wijhe

Komende week zal het rioleringsnetwerk van Olst en Wijhe worden gereinigd en geïnspecteerd. Deze onderhoudswerkzaamheden nemen zo’n drie weken in beslag.

Men zal de werkzaamheden gaan uitvoeren tussen 07:00 en 17:00 uur gedurende drie weken in Olst en Wijhe. Uitgezonderd de wijk Broekslag overigens, want daar staan grotere werkzaamheden aan het riool op de in 2024-’25.

Omliggende dorpen
De gemeente was al eerder begonnen met het onderhoud van de putten langs de straten. Dit preventieve onderhoud is bijna op zijn einde, Olst en Wijhe zijn volledig afgehandeld ondertussen. Deze en volgende week kunt u onderhoudswagens langs de wegen constateren in de omliggende dorpen van de gemeente Olst-Wijhe.

Preventief onderhoud
De motivatie voor deze reiniging is preventief volgens de gemeente Olst-Wijhe: “We laten dit twee keer per jaar doen: een keer na de val van de bloesem en een keer na de val van de bladeren. Door de putten tijdig te reinigen, raken ze niet of minder snel verstopt en kunnen ze bijvoorbeeld bij extreme regenval meer regen opvangen. Het is dus belangrijk dat dit gebeurt.

Hulp bewoners
Hulp van de bewoners is nodig: “We snappen dat je hier misschien niet altijd aan denkt als je je auto parkeert of de container aan de weg zet. Maar misschien jouw buren op dat moment wel. Help elkaar daarom ook herinneren. Zo zorgen we er samen voor dat de putten goed kunnen worden gereinigd om overlast bij zware regenval te voorkomen”, aldus de woordvoerder van de gemeente Olst-Wijhe.

Zij roepen uiteindelijk dan ook op om de komende twee weken dus…

  • niet op of voor de putten parkeren
  • geen containers of andere obstakels op of voor de putten plaatsen
  • niets bevestigen aan de putten, zoals kettingen van aanhangers?

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...