Lief en leed bankje onthuld in het Kolkbos

Vanochtend is, in aanwezigheid van een groot aantal boslopers en wandelaars van AV Daventria 1906, het Lief-en-Leed-Bankje in het Kolkbos (tegenover begraafplaats Tjoenerhof) onthuld. Dit is een initiatief van enkele lopers van de atletiekvereniging uit Deventer.

“Hiermee maken wij onze sportieve saamhorigheid zichtbaar en tastbaar”, aldus Anton Stolte, voorzitter van de Recreanten Atletiek Commissie van Daventria. Begin dit jaar namen Ankie, Ariane, Jelly, Jolanda en Marianne, lopers van de woensdagochtendgroep het initiatief voor het bankje.

Dit past
Zij vonden al snel bondgenoten bij het bestuur van Daventria, Stichting IJssellandschap en WijDeventer: “We krijgen vaker verzoeken om een bankje te mogen plaatsen, maar dit bankje past helemaal bij Stichting IJssellandschap: met elkaar wandelend en hardlopend genieten van onze terreinen, dat faciliteren we graag”, zo vertelt Jet Nieboer. Ook het dorpenplatform Deventer Buiten (wijkaanpak WijDeventer) reageerde positief: “Het bankje is ook voor vele Diepenveners een mooie plek om lief en leed met elkaar te delen.”

Ontbrekende 500 euro
De boslopers zelf brachten met een sponsorloop begin september de laatste 500 euro bij elkaar. Al tientallen jaren hollen de bosrecreanten van Daventria, in verschillende niveaugroepen op de zaterdagochtend, woensdagochtend en dinsdagavond (’s winters vanaf de atletiekbaan), vanaf de Averlose Houtweg naar het Kolkbos en verdere omgeving. Elke woensdagochtend wordt er ook gewandeld en drinken de sporters met elkaar na afloop van de training ‘koffie uit de kofferbak’.

Bosgroepen
Bij alle bosgroepen staan sportieve inspanning en saamhorigheid hoog in het vaandel. Meedoen? Check dan de website van de Deventerse atletiekvereniging of kom woensdagochtend rond 9:45 uur naar het bankje in het bos en ontmoet de boslopers.

Bron en foto’s: Els Jonker

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...