In Luttenberg is een windmolen best bespreekbaar

In Luttenberg is een windmolen best bespreekbaar. Dat blijkt uit een enquête van Plaatselijk Belang op een avond over de duurzame toekomst van het dorp. Er waren zestig plaatsgenoten aanwezig en een van de onderwerpen was het opwekken van eigen energie.

In de gemeente Raalte is het de bedoeling dat alle kerkdorpen zelf voor een belangrijk deel gaan voorzien in hun eigen energiebehoefte. Dat is de manier waarop Raalte besloten heeft haar gemeentelijke plicht in te vullen. (In tegenstelling tot Olst-Wijhe waar de gemeente overall aan de wettelijke verplichtingen wil voldoen.)

De lokale verplichting is in 2030 de helft van je eigen energieverbruik groen te maken en in 2050 dat de aardgasleiding dicht kan. Hoe dan? De aanwezigen mochten daar een enquête over invullen. Daar kwam uit dat ze in grote meerderheid met z’n allen de schouders er onder willen zetten, dat het belangrijk is dat eventuele winst bij zelf opwekken terugvloeit naar de samenleving en dat de financiën een belangrijker prikkel zijn dan het milieu. Ook gaf en grote meerderheid aan voorkeur te hebben voor een windmolen boven de aanleg van zonneparken. Bovenal vindt Luttenberg de energietransitie een kans en geen bedreiging.

Volgende stap voor Luttenberg is het opstellen van een werkgroep om stap voor stap de transitie op de rit te krijgen.

Het bericht In Luttenberg is een windmolen best bespreekbaar verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Lokaal FNV Vechtdal bijeenkomst

Lokaal FNV Vechtdal organiseert een bijeenkomst voor medewerkers in  de Verpleegtehuizen, Verzorgingstehuizen ...