Landtong ’s nachts afgesloten voor publiek

De landtong tussen de Spoorbrug en Wilhelminabrug wordt vanaf dit seizoen ’s nachts verboden gebied. Daarmee wil het college voorkomen dat omwonenden en campinggasten onevenredig veel overlast ondervinden.

Overlast op de landtong en strandjes tussen de Spoorbrug en Wilhelminabrug is een terugkerend thema. Dat blijkt uit klachten van de camping en omwonenden. Ook Team Toezicht en Handhaving en de Stichting IJssellandschap stellen vast dat er sprake is van overlast in de nachtelijke uren.

Overdag en ’s avonds voor iedereen toegankelijk

De Landtong wordt niet meer toegankelijk tussen 24.00 en 06.00 uur. De Landtong blijft overdag en ’s avonds voor iedereen dagelijks toegankelijk. Dit wordt aangegeven met kleine borden. Zodra die zijn geplaatst, wordt daar ook op gehandhaafd.

Beheersbaarheid vergroten

Een werkgroep van Stichting IJssellandschap, Stichting WIJD en gemeente, bekijkt wat verder mogelijk is om overlast tegen te gaan en te bevorderen dat de (gedrags)regels in dit gebied beter worden opgevolgd. Zij willen de beheersbaarheid van het gebied verbeteren, zonder dat dat ten koste gaat van recreanten en hondenbezitters.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...