Het landelijke weeralarm wordt vervangen door regionale weeralarmen.

Landelijk – Weeralarm wordt regionaal

Het KNMI stelt dat de plannen voor een nieuw weeralarm al op tafel lagen. Het zou niks te maken hebben met de kritiek die losbarstte op het weeralarm van donderdag. Het weeralarm werd afgekondigd vanwege zware windstoten en onweer. Het KNMI kondigde donderdag een weeralarm af vanwege onweer en zeer zware windstoten.

Die zouden Nederland aan het begin van de middag bereiken. In de loop van de dag verschoof het KNMI het weeralarm naar het begin van de avond. Om tien uur ‘s avond werd het weeralarm ingetrokken. Van zware weersomstandigheden was nauwelijks sprake geweest. Daarop kwam kritiek van onder meer ANWB-directeur Guido van Woerkom.

Verantwoordelijk staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Tineke Huizinga (ChristenUnie) zal de nieuwe plannen dit najaar aan de Tweede Kamer presenteren. CDA-Tweede Kamerlid Joop Atsma pleitte al voor regionalisering van het alarm. Volgens hem is het alarm van donderdag te snel afgekondigd en kost dat miljoenen omdat werknemers, of het nu in Friesland was of in Den Haag, eerder naar huis werden gestuurd. Huizinga nam het KNMI vrijdag in bescherming. ‘Het blijft een weersverwachting. Niets is zo veranderlijk als het weer.’  Bron: Elsevier

 

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...