Op de luchthaven van de Libische hoofdstad Tripoli is een vliegtuig neergestort.


Landelijk – 61 Nederlanders omgekomen bij vliegtuigcrash

Daarbij zijn 103 inzittenden om het leven gekomen, onder wie 61 Nederlanders. Een Nederlands jongetje is de enige overlevende. Het jongetje van 8 jaar oud is met botbreuken opgenomen in het ziekenhuis, waar hij geopereerd wordt.

Het toestel kwam uit Zuid-Afrika en stortte neer tijdens de landing. Het vliegtuig zou doorvliegen naar Londen Gatwick, waarna een deel van de passagiers door zou vliegen naar Dusseldorf en een ander deel naar Brussel. Van de Nederlanders die in het vliegtuig zaten, reisden er 38 met Stip Reizen. De andere 24 hadden hun reis via Kras.nl geboekt.

Medewerkers van de Nederlandse ambassade zijn ter plaatse om hulp te verlenen en informatie te verzamelen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een crisisteam geformeerd en een noodnummer geopend: 070-3487770.

De Airbus crashte tijdens de landing. Over de oorzaak van de vliegramp is nog niets bekend. Het Airbus toestel was net een half jaar oud. De zwarte doos zou inmiddels zijn gevonden en wordt onderzocht.

Balkenende zei geschokt te zijn door de berichten uit Libië. De gedachten van het kabinet gaan uit naar de vele mensen in Nederland die nu in onzekerheid verkeren, aldus de premier. Ook minister Verhagen van Buitenlandse Zaken reageert geschokt op het drama. Op het ministerie is een crisisteam opgezet dat probeert contact te krijgen met reisorganisaties en familie van de slachtoffers.

 Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...