Laatste prikken in mobiele vaccinatie-unit Raalte

3.029 vaccinaties zijn er door de medewerkers in de pop-up vaccinatielocatie in Raalte gegeven. “Vandaag ontvingen we de laatste mensen voor hun tweede prik. Iedereen kreeg hier het Moderna-vaccin, daarvan hadden we een extra levering ontvangen. De animo was groot, we zijn zeer tevreden over het resultaat”, zegt Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccinatie COVID19.

De sfeer in de ‘bus’ was goed, volgens vaccinatiemedewerkster Christina Tijmens. “We voelden ons heel erg welkom in Raalte. De kleinschaligheid en het feit dat veel mensen elkaar natuurlijk kennen, zorgden voor gemoedelijkheid en leuke gesprekken. Er werd veel gelachen maar in deze coronatijd zijn er ook verhalen met een traan. Ook daarvoor hadden we een luisterend oor.”
Tijmens bedankt, mede namens haar collega’s van het mobiele-unit team, alle mensen die zich bij en door hen hebben laten prikken. “Dank, en leuk dat u er was!”

Wijhe
De mobiele unit vertrekt morgen, 21 juli, naar Wijhe. Van Buuren: “Daar geven we vanaf 23 juli tot en met 5 augustus de tweede vaccinatie aan mensen die hiervoor een afspraak hebben staan. Dat zijn er ruim 1.400.” Iedereen die nog graag een vaccinatie wil, maar achter het net viste voor een afspraak in de mobiele unit, kan een afspraak maken voor een van de reguliere vaccinatielocaties van GGD IJsselland. “En er is een mogelijkheid in Dalfsen en Zwolle waar je zo binnen kunt lopen voor een vaccinatie met het Janssen- of mRNA-vaccin. Zonder afspraak!”, voegt Van Buuren toe. De voorwaarden hiervoor zijn te vinden op de website van GGD IJsselland.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...